onsdag 24 oktober 2012

- Kreativiteten flödar -

Idag har det varit en kreativ dag, vi har hunnit med en hel del faktiskt vilket känns underbart. Vardagsrummet och matrummet har fått två strykningar på väggarna. Vi har ju haft lite problem med färgvalet där inne, men tillslut fick det bli vitt. Grått kändes inte helt rätt, inte riktigt vi så att säga.. Det är ju ändå något som man ska trivas med och ett utrymme man ska spendera många timmar i. Imorgon blir det en sista strykning och listmålning, sen är det bara lite elpyssel kvar och sen är det dags. Har jag riktigt tur kan jag inreda och möblera hela söndagen! Jag har hunnit med och fota hallen med, ska bjuda på lite före och efterbilden när det är städat och klart. Tänkte även försöka ge mig på en rundtur i huset med hjälp av videokameran, tror det är lättare och uppleva förvandlingen då. För en förvandling är det verkligen, herregud vad vi har jobbat på när man kollar tillbaka i bildbanken.. Allt detta har vi åstadkommit på några månader, det är sinnessjukt!






Det är mysigt med en trädgård som fortfarande blommar, älskar dessa djupröda skönheter. Härligt är det och kunna plocka in något nytt varje dag. Längtar tills vi fyller hela huset med gran och tallris. Sen får vi ju inte glömma glöggen... Längtar. 

tisdag 23 oktober 2012

- Äntligen tillökning -

Vi har fått tillökning på fyra små kisseungar, så här har allt annat fått stå stilla. Det räckte med att vi var borta i 30 minuter så hade lillstumpan satt igång. Planen var att sätta igång med målandet i vardagsrummet men med tanke på omständigheterna hade vi lite annat och tänka på. Helt underbart va gulliga de små liven är.





Detta är vad jag han fixa lite med nu under kvällen., hann dock inte med och fota innan det blev mörkt ute så det fick bli mörka mobilbilder. Bättre bilder på resultatet kommer senare när ljuset är tillbaka. Vi saknar fortfarande lite små detaljer till hallen. En spegel, fönsterbräda, tyngd till gardinen och lite tavlor. Imorgon gör vi ett försök på vardagsrummet igen och förhoppningsvis håller vi oss till tidsplanen. Nu ska jag ner till dom små liven och gosa!

måndag 22 oktober 2012

- Dekoration gör stilen -

Har haft fullt upp med jobb och annat pyssel idag så har inte hunnits med nått i hallen. Förhoppningen är ju att vardagsrummet ska bli målat och klart denna vecka, men troligtvis blir det en hel del jobb som får gå i första hand. Hallen behöver lite kärlek i form av dekoration och småfix. Jag hoppas verkligen att min kreativa sida vill samarbeta med mig imorgon för det hade varit fantastiskt skönt och bli klar. Bjuder på lite fin inspiration så här på kvällskvisten, dekoration gör stilen!




bilder: Alcro, Pinterest, Google

söndag 21 oktober 2012

- Tjuvtitt: Hall -

Idag har mätstocken och skruvdragaren fått gå varm, det har nämligen möblerats i hallen. Äntligen finns det plats för alla jackor och skor som detta hushåll äger. Jag måste dock erkänna att det är jag som är boven.. Man kan ju aldrig ha för många skor, eller hur? Än så länge har inte allt piff kommit på plats, så det är fortfarande lite rörigt och opersonligt. I veckan ska tavlor och dekoration få kliva in i hallen och göra den komplett. Längtar! 



bild tagen lite hastigt under möbleringen, här utan vidare eftertanke på dekoration.

fredag 19 oktober 2012

- Första intrycket är viktigt -

Äntligen har vi kommit till den dag då det är dags och börja inreda på riktigt. Sitter just nu och väntar på DHL som kommer med min skänk vilken sekund som helst. Här är en bild på hur det ser ur just nu, opersonligt och inte en gnutta förvaring. Efter helgen kommer det bli en klar förändring med smart förvaring och mysiga detaljer. Hallen är nästan det viktigaste i ens hem, att mötas av en rofull och städad hall när man kliver in genom dörren är nog det bästa för själen. Det är också här det sätts ett första intryck av hemmet, så varför inte lägga lite extra tid på att visa vilka det är som bor här. Det kliar i mina inredningsfingrar!




I vardagsrummet och matrummet är det fortfarande lite kvar innan det är helt klart för att inredas. Väggarna ska målas, taklister ska upp, elementen ska målas osv. Jag har dock lite svårt och välja väggfärg, vi har redan målat på en strykning, men det kändes inte helt hundra i nyansen. Tyvärr är tapeten vi valt otroligt svår och hitta en perfekt matchande grå nyans, antingen går färgen åt för mycket rött eller så blir den för "ren" i nyansen så nu skippar vi denna grå/beigea och målar vitt istället. 


onsdag 17 oktober 2012

- Hur kan man missa husets hjärta -

Upptäckte till min stora förvåning att det har visats väldigt lite bilder på köket. Finns inte en bild på det med målade väggar, och det var ju år och dar sen det gjordes. Får bli en rejäl köksupdate när vi målat klart i vardagsrummet. Just nu står nämligen en soffa i matrummet så blir inte världens vackraste bilder med det i bakgrunden. Va sägs som en stor update nästa vecka? Tror vi kör på det! Kan lova gardiner i köket då till och med, underbart.




Här är mitt nuvarande projekt, en renovering av öppna spisen som har en strykning kvar. Färgen i bakgrunden är alltså den nuvarande väggfärgen, det är denna som ska målas närmaste dagarna. Nu blir det en tur till återbruket och sen in till målarbutiken och köpa lite nytt till vardagsrummet. Blir härligt och få fart på det hela.

- Spegel sökes -

Är på jakt efter en passande spegel till badrummet. Det känns väldigt osmidigt såhär utan måste jag säga. Mycket spring mellan badrummet och lilla toaletten har det fått vara då jag har sorterat så fint i mina nya badrumsskåp. Dock är ju inte ett fint badrumsskåp till någon nytta om man inte kan fixa sig i samma rum. Inte vidare praktiskt...

Spegeln jag eftersöker är inte en klassisk badrumsspegel utan en mer inramad en. Tänk en klassisk ram runt en spegel, en i stil med den jag fann på IKEA och visade i inlägget här om dagen. Problemet är bara att jag behöver en som är ungefär 180 cm lång/bred. Alla jag hittat hittills är som mest 165. Det är ingen höjdare och stå framför handfallet och behöva luta sig åt sidan för att få se hela ansiktet i spegeln. Så va gör man nu? Glasmästare tar på tok för mycket för en spegel, och leta efter en på loppis och måla om är tyvärr ingen bra lösning. Jag har förbud för nya måleri projekt enligt min andra hälft, jag förstår inte varför. Så mycket har jag ju inte satt igång... (ja, jag är ironisk. Lika bra och erkänna, ibland är jag drottningen av "sätta-igång-projekt-men-aldrig-avsluta typen". Så en spegel till badrummet behöver inte läggas till listan) Har några småbutiker i stan som är mitt sista hopp. Har ni sett någon spegel som kan passa mig så kommentera gärna, jag behöver hjälp!



Här söker vi den perfekta spegeln, så vart är du någonstans?
Här är lite nya bilder på vårt älskade badrum.

- Uppdatering: maximal otur -

Gjorde ju ett inlägg för en tid sen där jag ojade mig om alla småproblem vi haft senaste tiden. Höll faktiskt på och skriva sedan start och kom genast och tänka på när kökslådorna hamnade i containern och köket blev försenat i två veckor... Helt otroligt va fort man förtränger småsaker. Nåja, för att komma till huvudpunkten. Jag tänkte jag skulle uppdatera i hur det har gått med dessa småproblem.





- Handfatets problemet med felbeställning och trasigheter: Fixat, inte mycket mer och säga om detta. Tyvärr tog det hela två veckor och få hem.

- Rörmokarproblemet tog en bra många mer dagar än vad det behövde men nu äntligen: Fixat, till slut dök en underbar lärling upp som gjorde ett faktiskt jobb. Önskar han varit med från början så hade hela kalaset varit problemfritt.

- Duschväggsproblemet med en felbyggd vägg: Inte fixat, vi väntar tydligen på en specialbeställd dörr.. Vi får väl se hur det blir med den saken kära hantverkare. 

- Avloppsproblemet med kladd som växte upp genom golvbrunnen: Fixat, den underbara spolkillen som kom och hjälpte oss bjöd till och med på hela kalaset, så bättre kunde det ju inte bli!

-Småproblemen som jag nämnde börjar så smått beta av sig med: Fixat, får vi ändå skriva på denna post. Hjullagret fick vi på garanti och garagedörren får nog vänta på sin tur. Det blir en hel del annat före i prioriteringslistan. 



Självklart har det ju tillkommet en hel det annat på denna lista, men vet ni vad. Den tar vi en annan dag! Godnatt kära ni!

tisdag 16 oktober 2012

- Här reglas det för spottar och rivs innertak -

Gjorde ett tidigare inlägg från mobilen, men bilderna blev inte alls bra så vi testar igen. Dagen har bjudit på lite rivning av innertak i vardagsrummet och påbörjat regling för spottar mellan rummen. Tidigare har det varit en vägg här så det är spår efter dessa i taket därför var vi tvungna att komma på något kreativt. Lösningen blev en lite nivå från tak där råspont ska målas för att det sak passa bra ihop med det övriga taket. För att det ska fylla någon funktion blir det några infällda spottar med. Tror det kan bli en häftig effekt. Härligt och vara igång med vardagsrummet på riktigt!



måndag 15 oktober 2012

- Svart och vitt -

Planerar ett besök till det stora gul-blåa varuhuset inom en väldigt snar framtid. (typ, imorgon om jag fick men har ett helt vardagsrum och ta tag i först...) Tänkte visa lite som stå på min inköpslista. Det ska inhandlas stolar till matbordet, rättare sagt fyra stoppade stolar och två karmstolar. Det ska även köpas lite hallmöbler, en massa dekoration och en spegel till badrummet. Vi har ju ändrat vår stil gällande inredning när vi flyttade till huset så det är väldigt mycket som ska uppdateras. Just nu är vi inne på den skandinaviska klassiska stilen med mycket svart och vitt. En väldigt lyxig och tidlös stil som jag tycker passar husets karaktär bra. Det har varit vårt mål med alla inköp och val i renovering och inredningsväg, att det ska passa huset. Tanken är att det ska kännas lika rätt nu som om 10 år framöver. Vi får väl se hur länge det håller i sig innan vi tröttnar..





- Du är välkommen hem underbara skänk -

Sådärja, en skänk till hallen beställd! Den kommer om några dagar med utkörning, helt fantastiskt. Har ju varit inne och snurrat på en svart skänk, men magkänsla sa vitt. Blir nog mycket bättre ihop med hallmöblerna som snart ska införskaffas. Längtar så enormt till och få börja inreda på riktigt, att få pyssla lite med tavlor och andra dekorationer. Det behövs verkligen här hemma för just nu ser det så otroligt opersonligt ut. Tomma väggar och gardinlöst. Ingen bra kombo alls för sinnet.



söndag 14 oktober 2012

- Jul fina jul -

I senaste inlägget så nämnde jag att jag redan börjat med julklappsshopping och kikat på dekorationer inför årets julen. Jag är uppvuxen med en väldigt fin jul, med starka traditioner och underbara minnen. Julen har alltid betytt mycket för mig oavsett ålder, men jag har nog aldrig längtat så mycket som till denna jul då planen är att få fira precis så som vi vill ha den. Att få "stå för julen" i år och få samla ihop familjen i vårt hem är något jag länge längtat efter. För mig är detaljer viktiga, bara att dekorera och duka bordet i flera timmar är något jag gärna gör. Förstår ni då hur många timmar och kronor jag kan spendera på julgranen, dekoration och julklappspapper. Min kära man vet precis va jag pratar om, allt måste matcha. Vi pratar inte gamla hederliga röda papper och kulor med granar och renar på, utan det är vitt-svart-gått även här. Julgransdekorationen är ju en del av inredningen och ska vara lika utvalt som granen själv. Så ni kan ju bara ana hur lycklig jag blev när jag hittade dessa bilder på Ikeas kommande julkollektion...




Bilderna kommer från spanska IKEA, här hittar ni mer för er som inte kan hålla er.. ;)


lördag 13 oktober 2012

- Lampfynd och en lyckad shoppingtur -

Har egentligen massor som jag skulle vilja visa här. Jag måste börja med min tur till ett väldigt välbesökt varuhus i en liten tätord i Hallands län. Shoppade på tok för mycket, MEN hittade så otroligt mycket bra grejer. Det bästa köpen måste ha varit ett par by Rydéns lampor jag spanat in ett bra tag nu. Hittade dem för ett makalöst billigt pris, så de ska få en ståtlig plats i matrummet. Inte nog med det så hittade jag många fina inredningsdetajer och en början på julsamlingen. En riktigt fin svart vedkorg, massvis med kläder för att rusta upp för vintern och har till och med påbörjat julklappshandeln. Känns underbart!




Två av denna kommer belysa vårt matbord .

Förövrigt har vi ju före-efter bilder på badrummet som jag tänkte visa er med, det är verkligen otroligt vilken skillnad det är i källaren. Försöker också jobba på ett videoinlägg med en rundtur i huset. Dock är detta inte det lättaste när halva huset består av verktyg och renoveringsprylar lite varstans.  Nu får det bli bättring på denna röra, målet är ju att allt på nedervåningen ska vara klart om några veckor... Hoppsan, bäst och sätta fart nu!

- Inredningskänslorna har inte varit på topp -

Då ska vi se, nu är vi igång igen. Har haft fullt upp och en hel del och stå i senaste veckan, så har inte haft någon vidare inspiration att varken få ordning hemma eller att renovera. För att inte prata om energi till att ta tag i saker, då finns det inte mycket kvar till bloggen tyvärr. Känslor och "må-bra-i-sinnet" har fått varit prioritet, men nu är vi på benen igen och förhoppningsvis kommer vi igång med renoveringen av matrum/vardagsrum på måndag igen. Jag och min kära C har ju inte mycket tid på helger då jobb tar det mesta av våra dagar, (eller ja, sambon jobbar 13-timmars pass hela helgerna så han har inte en sekund över till hus och renovering!) men vi har ju lyckan att ha desto mer tid på vardagar vilket är underbart, så fix och trix prioriteras på dessa dagar. Stay tuned!

torsdag 4 oktober 2012

- Färdigt badrum -

Trodde aldrig jag skulle få använda mig av dessa ord. Färdigt badrum.. Det är svårt och vänja sig vid att säga det när vi vet vilken galen resa det har varit för att komma till slutresultatet. Visserligen så är det fortfarande lite småfix kvar, men vet ni vad. Vi struntar i de just nu och bara njuter av att det är klart!